Ügyvédeink

Lánchidi és Társa

Jogászaink

dr. Lánchidi István

IRODAVEZETŐ ÜGYVÉD
K

Tanulmányok

Elte ÁJK: 1995
Szakvizsga: 1998

K

Nyelv

Angol

K

Szakterületek

M&A, Ingatlan jog, Tranzakciók, Kockázati tőke,  Légi- és űrjog,  tőkepiac

K

Szakmai Tagság

Budapesti Ügyvédi Kamara, HVCA

Dr. Lánchidi István, az Iroda alapítója több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik a magán és kockázati tőke, a fúziók és vállalatfelvásárlások (M&A), kereskedelmi vitás és peres ügyek, és a társasági- és ingatlanjog, valamint kereskedelmi jog területén. A Lánchidi és Társa ügyvédi iroda megalapítását megelőzően István az Alen & Overy, Clifford Chance és Weil Gotshal budapesti és londoni irodáiban dolgozott ügyvédként 17 évet.

Eddigi karrierje során István összetett gazdasági peres ügyek, M&A és eszköz-adásvételi tranzakciók (ideértve a jelenleg legjelentősebbnek tekinthető magyarországi privatizációt, a Budapest Airport eladását, amelynek tranzakciós értéke több mint 1,6 milliárd euró) és vállalati, illetve üzleti struktúrák, kétesadósság-vásárlások (distressed debt acquisitions), határokon átnyúló tranzakciók, versenyjogi eljárások, több országot érintő tranzakciók és zárást követő jogviták során nyújtott jogi tanácsot. István ezen tranzakciók során a repülésipari, pénzügyi, az energia-, a hírközlési, a technológiai, a média-, a gyógyszeripari és az építőipari szektorban tevékenykedő ügyfelek képviseletét is ellátta.

István két cikluson keresztül a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnökségi tagi pozícióját töltötte be.

dr. Szendrei Andrea

VEZETŐ ÜGYVÉD
K

Tanulmányok

ELTE ÁJK: 1998

Jogi Szakvizsga: 2000

ELTE Szociológia kar Másoddiploma: 2001

Uni. Paris- 1 Sorbonne DESS Communication Audiovisuelle: 2002

K

Nyelv

Angol, Német, Francia

K

Szakterületek

Média jog, Ingatlan jog, Polgári jog, Öröklési jog, Mediációs eljárások

K

Szakmai Tagság

Budapesti Ügyvédi Kamara

Dr. Szendrei Andrea, az iroda alapító tagja több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik médiajog, ingatlan jog, polgári jog öröklésjog, és a kereskedelmi jog területén.

A Lánchidi és Társa ügyvédi iroda megalapítását megelőzően Andrea a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, valamint jogelődjei a Hírközlési Felügyelet, illetve az ORTT jogtanácsosaként tevékenykedett, elsősorban az országos és helyi médiumok engedélyezési és felügyeleti ügyeivel kapcsolatosan. A média jogon kívül Andrea elsődleges szakterülete az öröklési jog, valamint az ingatlan- és polgári, valamint családi vagyonjog, illetve mediációs eljárásokban történő részvétel. Andrea az iroda pro bono munkáinak a koordinátora.

dr. Papp Dániel

VEZETŐ ÜGYVÉD
K

Tanulmányok

SZTE ÁJTK: 2014
Szakvizsga: 2018

K

Nyelv

Angol

K

Szakterületek

Vitás és peres ügyek, Társasági jog, Alapítványok, Társadalmi szervezetek
Ingatlan jog, Agrár jog

K

Szakmai Tagság

Budapesti Ügyvédi Kamara, HVCA

Dr. Papp Dániel szakmai tevékenysége kezdetén számottevő tapasztalatot szerzett a társadalmi szervezetek létesítése, felügyeleti oldalról ellenőrzése, valamint állami támogatási szerződések és pályázatok kapcsán. Az egyik vezető magyarországi tőkealap kezelő, valamint több magyarországi piacvezető gazdasági társaság támogatási szerződései kapcsán számottevő Eu-s és állami támogatás és tőkekihelyezés kapcsán járt el tanácsadóként. Dániel a jogszabály kodifikációs területen végzett kodifikációs és compliance tevékenységet, közlekedési, légügyi területen. Jelenleg az ügyvédi iroda keretei között fő szakterülete a társasági jog, a kereskedelmi jog, valamint meghatározó tapasztalatot szerzett magántőke tranzakciók terén is.

Lánchidi és Társa

További munkatársak

Az iroda vezető ügyvédeinek munkáját junior ügyvédek és ügyvédjelöltek támogatják

Iroda

1027 Budapest
Frankel Leó út 2-4. 4. em. 38.

Telefon

Fax

+36 1 797 85 10

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában által nyilvántartott Lánchidi és Társa Ügyvédi Iroda tarja fenn, az ügyvédekre, ügyvédi irodákra vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együttesen a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján (https://magyarugyvedikamara.hu) találhatóak. A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapja az alábbi linken érhető el: http://www.bpugyvedikamara.hu